Varför
Skaraverken?

 

I nästan sextio år har Skaraverken använt sin kompetens, erfarenhet och produktionsflexibilitet för att leverera precisionstekniska komponenter till de mest krävande kunderna. Vi tillhandahåller svarvning, slipning och fräsning och tillverkar allt från de minsta komponenterna till kompletta maskiner, allt med ett fokus på att addera värde till varje samarbete.
Vi är en precisionsdriven och mycket pålitlig partner som lever efter mottot att ”getting it right the first time and on time”. Vårt mål är enkelt – att vara din mest kunniga och pålitliga leverantör, oavsett vad du behöver.

Vår viktigaste produkt är inte ens gjord av metall.

Kanske ännu viktigare än de komponenter och delar vi levererar till våra kunder är det sätt vi gör det på. Från allra första början har vårt fokus på kvalitet, tillförlitlighet och förtroende definierat varje projekt vi åtagit oss. Vi är stolta över att möta eller överträffa våra kunders kvalitetskrav – i rätt tid, till ett konkurrenskraftigt pris och med en attityd av samarbete och samverkan som genomsyrar varje projekt.

Vår historia.

 

Skaraverken kan spåra sin historia tillbaka till 1960, då Kurt Bergh grundade Repro Service i Falköping, som tillverkade utrustning för den grafiska industrin. År 1992 köpte Repro Service vad som nu är Skaraverken från Atlas Copco Tools och Skaraverken ägs idag av moderbolaget Reproservice. 1995 flyttades företaget till Skara och lade grunden för framtida utveckling och tillväxt. Idag har Skaraverken cirka 65 anställda och en årsomsättning på ca. 125 miljoner kronor. Skaraverken fortsätter växa och utvecklas och hitta bättre och effektivare sätt att möta våra kunders behov genom att kombinera traditionella värderingar med de modernaste tekniska framstegen för att säkerställa högsta precision och kvalitet vid varje leverans.

Vårt
miljöengagemang.

 

På Skaraverken siktar vi högt i allt vi gör – så därför lägger vi ribban högt även vad gäller vårt miljöarbete. Skaraverken etablerade en kvalitets- och miljöpolitik tidigt och är certifierad enligt ISO 14001: 2015. Vi arbetar medvetet för att säkerställa en hållbar framtid för vårt företag, våra medarbetare och våra kunder genom att minimera miljöpåverkan av våra aktiviteter så långt det är tekniskt möjligt och ekonomiskt genomförbart. Vi strävar kontinuerligt efter att minska vår miljöpåverkan och att erbjuda en så säker och hållbar arbetsplats som möjligt.

Vårt
kvalitetslöfte:

På Skaraverken är kvalitet avgörande för allt vi gör. Vi lovar att vi alltid ska prioritera dina specifikationer och högsta kvalitet och lovar att:

  • Vi ska kontinuerligt arbeta för att öka kundnyttan genom att använda bästa möjliga teknik, produktionsprocesser och logistiksystem.
  • Vi ska tillhandahålla den förmåga, kunskap och kompetens som krävs för att uppnå högsta möjliga kvalitet.
  • Vi ska arbeta enligt de mest krävande standarderna (certifierad enligt ISO 9001: 2015).
  • Vi ska leverera i tid och möta eller överträffa specifikationerna.
  • Vi ska ge våra medarbetare de förutsättningar som krävs för att uppfylla kraven och ta ett aktivt ansvar för kvalitet och det egna arbetet.
  • Vi ska ha en medvetet hållbar process med kvalitets- och miljöutveckling som kännetecknas av kontinuerliga förbättringar, högre produktivitet och lönsamhet, ökad kundtillfredsställelse och arbetsnöjdhet för alla anställda.
  • Vi ska följa all tillämplig lagstiftning och förordningar såväl som ta hänsyn till relevanta miljömässiga riktlinjer.
  • Vi ska hålla en hög kunskapsnivå gällande verktyg som FMEA, PPAP och SPS.